Enhed for Lindrende Behandling kan tilbyde dig indlæggelse på sengeafsnittet, hvis det er relevant for at sikre optimal lindring af dine symptomer.
Gå direkte til:
Vi kan tilbyde lindrende behandling til dig, der har livstruende eller uhelbredelig sygdom, som kræver en specialiseret tværfaglig indsats. En livstruende sygdom kan fx være:
kræft
kroniske lunge-, nyre eller hjertesygdomme
sygdomme udgået fra nervesystemet.
Vi tilbyder en specialiseret indsats ved komplekse symptomer og problemer. Det kan dreje sig om eksempelvis smerter, kvalme og åndenød, men også om psykiske eller sociale problemstillinger. Indsatsen kan strække sig over en kortere eller længere periode afhængig af behovet.
Sengeafsnit for Lindrende Behandling er en tværfaglig personalegruppe bestående af:
læger
sygeplejersker
fysioterapeut
ergoterapeut
lægesekretær.
Der er også tæt samarbejde med eksempelvis sygehuspræsten og andre relevante faggrupper.
De fysiske rammer
Når du ankommer, bliver du modtaget af en sygeplejerske, som viser dig ind på din egen stue med eget toilet og bad.
På stuen er der en briks, som kan slås ned, hvis du har en pårørende, der gerne vil overnatte.
Der er også et fjernsyn på stuen og tablet ved sengen.
Sengeafsnittet deler opholdsrum med Sengeafsnit for Kræftbehandling og Sengeafsnit for Øre-, Næse- og Halskirurgi. I opholdsrummet kan du og en pårørende hente mad og spise sammen. Du kan også spise på sengestuen.
Husk at spritte dine hænder, når du afhenter mad og drikke og opholder dig i opholdsrummet.
Dit forløb
Når du vurderes at have behov for indlæggelse i vores sengeafsnit, kommer du i dagstid på hverdage direkte på sengeafsnittet. I døgnets øvrige timer sker en evt. indlæggelse gennem akutafdelingen. Om der er behov for indlæggelse, er altid en lægelig vurdering.
Sundhedskort (sygesikringsbevis)
Fast medicin i original indpakning
Toiletsager
Hjælpemidler, som for eksempel briller eller høreapparat, hvis du bruger det
Behageligt tøj og hjemmesko
Evt. computer, læsestof eller anden underholdning.
Vi opfordrer dig til at lade smykker og værdigenstande blive derhjemme, da tyveri desværre kan ske. Vær opmærksom på, at det er din indboforsikring, der skal dække, hvis du får stjålet noget på hospitalet.
Når du er indlagt, benytter vi din egen medicin for at undgå fejl i medicineringen. Det er derfor vigtigt, at du medbringer din egen medicin i originalpakninger. Sygeplejersken vurderer, om du selv administrerer medicinen, eller om du har brug for hjælp. Har du brug for ny medicin, mens du er indlagt, bliver det udleveret til dig. Har du i den forbindelse brug for supplerende information om den nye medicin, kan du søge information på www.indlaegsseddel.dk. Mens du er indlagt, giver vi dig en opdateret medicinliste, når vi ændrer i din medicin. Det giver dig mulighed for at følge med i din behandling. Ved udskrivelse afklares det, om du mangler recepter, der da vil blive fornyet.
I løbet af en dag foregår der mange forskellige ting.
Det kan for eksempel være:
Pleje og medicinering
Stuegang
Fysio-/ergoterapi
På hverdage er der stuegang fra kl. 08:30. Oftest vil du blive tilset og vurderet af en læge på stuen, men det kan også forekomme, at din stuegang er virtuel. Hvis du er til en undersøgelse, mens der er stuegang, og du ikke behøver at tale med en læge, kan behandlingen blive aftalt mellem lægen og en sygeplejerske.
Dine pårørende er meget velkomne til at deltage i stuegangen, og du kan spørge sygeplejersken, hvilket tidspunkt der er planlagt stuegang for dig.
Du kan få lindrende fysio- og ergoterapeutisk behandling gennem os, som fx kan afhjælpe gener som lymfeødem, nedsat funktionsniveau, ændret kropsbevidsthed og kognitive udfordringer. Der er et tæt samarbejde med de kommunale terapeuter i forhold til at bestille nødvendige hjælpemidler, koordinere træning i hjemmet samt vejledning og instruktion til pårørende og plejepersonale.
Udskrivelse
Inden du bliver udskrevet, fortæller vi dig, hvad du skal gøre, når du kommer hjem.
Du får blandt andet informationer om:
Hvilken medicin, du skal tage derhjemme
De aftaler vi eventuelt har lavet med hjemmeplejen i din kommune
aftaler med Enhed for Lindrende Behandling
Ved behov afholder vi udskrivelsesmøder med relevante fagpersoner fra kommunen. Ved disse møder er du og evt. pårørende selvfølgelig med.
Vi laver et udskrivelsesbrev om din indlæggelse hos os, som både du og din egen læge har adgang til på sundhed.dk.
For patienter der passes af et familiemedlem, kan der opstå et behov for aflastning i plejen. Det være sig grundet fysiske og/eller psykiske problemstillinger. Det er kommunen, der vurderer den enkelte situation og beslutter, om der kan tilbydes aflastning. Aflastning kan være i form af ekstra hjælp i eget hjem eller tilbud om et midlertidigt ophold på plejehjem eller i plejebolig.
Hospice er et tilbud til personer, som er uhelbredeligt syge, hvor helbredende behandling ikke længere er en mulighed.
Der er 5 hospices i Region Midtjylland:
Anker Fjord Hospice, Hvide Sande
Gudenå Hospice, Brædstrup
Hospice Djursland, Rønde
Hospice Limfjord, Skive
Hospice Søholm, Viby J
Der er også mulighed for at komme på hospice udenfor Region Midtjylland. Enhed for Lindrende Behandling kan, såvel som egen læge, være behjælpelig med en henvisning til det hospice du måtte ønske.
Dine pårørende er velkommen i sengeafsnittet døgnet rundt
Der er gratis te og kaffe.
Dine pårørende er velkomne til at spise sammen med dig, når du er indlagt på vores sengeafsnit. Både mad og drikke bestilles i app'en 'Min Mad', som du finder på stuens tablet eller på din egen telefon via siden minmenu.rm.dk. Vælg "Pårørende Madbestilling" (gælder én pårørende). Betaling sker via MobilePay.
Pårørende eller besøgende på hospitalet kan købe mad i Havens Madhus, kiosken eller i madautomater.
For de fleste er det en fordel at være klar over det, når forløbet ændrer sig til at være i den sidste del af livet. Det giver mulighed for at få talt om, hvad der er vigtigt for dig som patient i den nuværende situation:
Læs mere om:
Min sidste vilje
At udfylde 'Min sidste vilje' giver dig mulighed for at beskrive de ønsker, du måtte have for din bisættelse/begravelse. Ved at træffe en række vigtige valg på forhånd om hvordan din afsked bør foregå, hjælper du dine pårørende i en svær stund. Læs mere og log ind med MitID på siden: Min sidste vilje (www.minsidstevilje.nu)
At stå over for døden kan være svært. Det kan være en følelsesmæssig belastning, og der kan være mange problemstillinger at forholde sig til. Denne vejledning giver svar på nogle af de spørgsmål, der kan opstå ved dødsfald: Vejledning til pårørende ved dødsfald (www.regionshospialet-goedstrup.dk)
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/1477965
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.