Først hold tages imod til Åbent Hospital

Rundviserne tager imod det første hold gæster til Åbent Hospital den 3. september.

Fotos: Søren Braad Andersen

Med start i servicebyen på "bagsiden" af hospitalet gik turen rundt i de mange funktioner, der til dagligt holder vores store nye hospital kørende blandt andet via en række fuld automatiske logistik-løsninger.

Her kunne gæsterne møde personale fra Driftsafdelingen, der behændigt kørte med AGV- robot transporter, som var denne søndag en almindelig og travl hverdag. 

20230905 Virtuel rundvisning i køkkenet.png

Det banebrydende koncept for patientmad blev præsenteret, mens gæsterne iført VR-briller fik en virtuel rundvisning i produktionskøkkenet.

 

20230905 ÅH sterilcentralen.jpg

Ansatte i vores sterilcentral fortalte med omhu, hvordan de mange kirurgiske instrumenter bliver rengjorte og steriliserede, så de er klar til operationerne.

20230905 ÅH rørposten.jpg

På vejen fra servicebyen rundede gæsterne hospitalsapoteket inden de blev guidet ned i kældergangene med kig til en af de fordelingsstationer i rørpostsystemet, der sikrer hurtig levering af blodprøver og andre mindre genstande på tværs af hospitalet.

20230903_Ved sengevask på tekniketage_1460px_E3A1230.jpg

Herfra gik turen til 3. sal og rundt i tekniketagen, hvor der var et kig ind i sengeautomat og sengevaskeren, som sikrer, at der altid er en ren seng klar til patienten.

20230905 ÅH Rundturen slutter i foyeren.jpg

Og efter en 1 time bag scenen sluttede rundvisningen i foyeren foran Aula, hvor Driftsafdelingen tog imod og svarede på spørgsmål, mens storskærmen i Aula viste film om tilblivelsen af Danmarks første barmarkshospital.

Tusind tak til alle der valgte at bruge søndagen på at se 'bagsiden' af vores hospital! Vi glæder os til at gentage "Åbent Hospital" første søndag i september til næste år.