Med denne patientinformation vil personalet på Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit gerne byde dig velkommen og give dig information om afsnittet og om de mest generelle emner i alle patienters indlæggelsesforløb.
QR kode til denne patientvejledning:
Dit forløb hos os
I sengeafsnittet er der både patienter, som er indlagt akut, patienter til planlagte operationer og enkelte patienter til planlagte undersøgelser, som kræver indlæggelse.
Patientansvarlig læge/team Under din indlæggelse vil en gruppe af læger og 1-2 sygeplejersker have det overordnede ansvar for planlægning af din behandling og udskrivelse. Under din indlæggelse vil du møde flere af afdelingens læger og andre sundhedsfaglige personer. Hvis det er relevant, vil du få en patientansvarlig læge. Du får så et visitkort med lægens navn. Ved din udskrivelse overgår funktionen som patientansvarlig læge til din egen læge.
Vi forsøger at tilrettelægge og udføre behandling og pleje individuelt og i et aktivt samarbejde med dig og dine pårørende (hvis du ønsker det).
Vi har ikke faste tidspunkter for stuegang, men som regel vil der være stuegang om formiddagen.
Vær aktiv i undersøgelses- og behandlingsforløbet Det er vigtigt, at du spørger personalet, hvis du er i tvivl om dit forløb, fx hvis du mangler svar på undersøgelser eller ikke forstår betydningen af den behandling, vi tilbyder. Skriv evt. dine spørgsmål ned, for eksempel på de "patientstuegangsark" der ligger i sengebordet. Det er også vigtigt, at du fortæller personalet om din situation og erfaringer på de områder, der er relevant for dit samlede forløb, så det kan tages med i de løsninger og planer, I sammen finder frem til.
De fysiske rammer
Mave-Tarmkirurgisk Sengeafsnit 1 ligger på 6. sal i bygning G. (G6) Her er ene-patientstuer med TV, toilet og bad i forbindelse med sengestuen og flere små opholdsområder på gangene. Der er også et særligt opholdsområde ved afsnittets køkken, beregnet til spiseophold/dagligstue, når situationen tillader det.
Sengeafsnittet har desuden en del af tiden adgang til enkelte senge/hvilestolepladser på 5. sal. lige nedenunder. De betegnes Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit 2, og der er skilte hertil.
Mad og drikke
FRA d. 17. maj gælder følgende:
Der er elektronisk, personligt menukort på stuerne på ipad, som findes der. Man kan også have adgang via anden mobiltelefon/ipad. Her kan du se dine muligheder for menu, og hvad vi ellers kan tilbyde dig at vælge imellem. Det er muligt at bestille til udlevering i afsnittets køkken ved spiseområdet, og at få serveret på sengestuen.
Oppegående patienter anbefales at komme lidt ud af stuen, og spise ved køkkenområdet. Der er personale i afsnitskøkkenet mellem kl. 8.00 og kl. 20.00. Spisetider kan altid gøres mere individuelle, da vi har sandwich og suppe, så der kan serveres noget at spise og drikke hele døgnet. Tal med sygeplejersken på din sengestue.
Mellemmåltider formiddag, eftermiddag og aften hentes i-/serveres fra sengeafsnittes spiseområde.
Pårørende
Der er mulighed for, at pårørende på forhånd kan bestille og betale mad til sig selv på sengeafsnittet. Det gøres på samme måde, som bestilling til indlagte patienter. 40 kr. pr. måltid. Mobil Pay nummer fremgår ved opslag i køkkenet. Der er fri kaffe, saft i begrænset omfang, som kan betales med MobilePay
En anden mulighed for mad og drikke for pårørende mellem kl. 07.30 og 20.00 (p.t. maj 22 kun til kl. 13.30) er "Havnes Madhus" i Foyeren, en kantine for besøgende, ambulante patienter og ansatte (der kan kun betales med kort, ikke kontanter).
Telefon og internet
Du må gerne bruge mobiltelefon på sengeafsnittet. Vi forventer, at du bruger den hensynsfuldt, så ringelyde og samtaler ikke generer de øvrige patienter eller personale. Det er muligt at få wi-fi-adgang via Region Midts gæstenet. Se også under overskriften "pårørende"
I meget få tilfælde kan der på hospitalet være udstyr, hvor mobiltelefon og lignende skal være på en vis afstand. Det vil være oplyst med skilte, eller du og dine pårørende vil få besked.
Hygiejne
Indlagte patienter kan have nedsat immunforsvar. Der er patienter med forskellige infektioner på hospitalet. Det er derfor ekstra vigtigt med en meget god håndhygiejne og at holde passende afstand (1-2 meter) for at undgå smittespredning.
Enkelte patienter kan være i risiko for at have (eller de har allerede) bakterier eller virus, som kræver, at de ikke kommer i kontakt med andre patienter og pårørende, og de vil derfor skulle være i isolation. Se mere i patientvejledningen Isolation under indlæggelsen" (www.regionshospitalet-goedstrup.dk).
Kontakt os, hvis:
du har eller har haft MRSA eller CPO
Kontakt egen læge, for at blive undersøgt for MRSA eller CPO, hvis:
du inden for de sidste 6 måneder har boet sammen med en person med MRSA eller CPO
du indenfor de sidste 6 måneder har modtaget behandling på hospital eller klinik i udlandet (dog ikke Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Grønland)
du inden for de sidste 6 måneder har haft ophold/arbejdet i krigszone, flygtningelejr eller på asylcenter
du eller én du bor sammen med indenfor de sidste 6 måneder ugentligt eller hyppigere arbejder med levende grise
du inden for de sidste 6 måneder har opholdt dig i udlandet (dog ikke Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Grønland) og fået behandling med antibiotika under opholdet
Hvis vi ved, om du er smittet med MRSA eller CPO, er der bedre mulighed for at behandle dig, hvis du får en infektion. Endvidere iværksættes nogle ekstra hygiejniske forholdsregler for at mindske risikoen for, at bakterierne spredes på hospitalet.
*MRSA: Meticillin Resistent Stafylococcus aureus
*CPO: Carbapenemase-producerende organismer
Pårørende
Vi anbefaler, at du som patient har en mobiltelefon med. Det vil være en god idé, at I på forhånd har lavet fx en Messenger- eller Skype-gruppe i familien. Pårørende kan via dette også deltage i en samtale eller i stuegang uden fysisk at være til stede. Se gerne vores vejledning om dette under linket: www.kir-info04.godstrup.dk . Heraf fremgår også, at man kan bruge den tablet, der er på sengestuen, og holde video-samtale den vej.
Hvis du ønsker en lægesamtale (evt. sammen med dine pårørende), kan du aftale det med personalet. Det kan sjældent arrangeres samme dag. Samtaler foregår på din enestue, hvor du og eventuelle pårørende kan tale uforstyrret med lægen og/eller sygeplejersken. Samtalen kan også foregå virtuelt. Det er vigtigt, at du/I er forberedt til samtalen. Skriv gerne spørgsmål ned. Brug evt. "patient stuegangsarket", som ligger i sengebordet. Hvis den ikke ligger der, kan du bede om at få det udleveret af sygeplejersken.
Personalet vil gerne vide, hvem du som patient har som din(e) nærmeste pårørende. Navn, relation og telefonnummer skrives i din journal. Det vil være den/dem vi evt. kontakter (efter aftale med dig).
Der er - når situationen tillader det - fri besøgstid på hospitalet. Det betyder, at man altid kan besøge indlagte patienter. Dog skal der altid tages hensyn til patientens og evt. medpatienters behov for hvile og personalets opgaver på stuerne. Der skal desuden tages hensyn i forhold til afstand og hygiejne.
Det er dine ønsker og behov, der primært er udgangspunkt for dine besøgende. Vi anbefaler på baggrund af tilbagemeldinger fra indlagte patienter, at man begrænser besøg og besøgstider, så hverken patient eller de besøgende udtrættes. Aftal også som pårørende/besøgende, hvornår I kommer, så der ikke kommer for mange på én gang.
Vær opmærksom på
Du er selv ansvarlig for dine værdigenstande og penge, da hospitalet ikke har en forsikring, der dækker tyveri i afdelingen. Tag kun det allermest nødvendige med.
Du skal medbringe og tage din egen medicin.
Alle ansatte på hospitalet har tavshedspligt vedrørende dit indlæggelsesforløb og om dine personlige forhold.
Hvis der er nogen, der henvender sig til hospitalets information fysisk eller telefonisk, vil man oplyse, hvor du er indlagt, og om du er udskrevet eller overflyttet til et andet hospital. Det er derfor vigtigt, at du giver plejepersonalet besked, hvis du ikke ønsker, at vi fortæller dette til nogen. Det respekterer vi selvfølgelig.
Afdelingen er uddannelsessted for lægestuderende, sygepleje-, fysio- og ergoterapeutstuderende samt social- og sundhedsassistentelever og lægesekretærlever, som du vil kunne møde i løbet af dit indlæggelsesforløb.
Vores studerende og elever bliver vejledt og superviseret af uddannede og erfarne ansatte.
Når du skal hjem
Vi planlægger din udskrivelse sammen med dig og (evt.) dine pårørende. Vi kontakter hjemmeplejen, hvis der er brug for det. Her er også i mange situationer mulighed for et videomøde med hjemmeplejen, hvor du og dine pårørende kan deltage.
Mave- og Tarmkirurgisk Afdeling har patientvejledninger om de fleste af de operationer, undersøgelser og tilstande, som patienterne i afdelingen har. Se evt. her: Patientvejledninger | Mave- og Tarmkirurgi - Gødstrup (regionshospitalet-goedstrup.dk) Heri den bestemte vejledning, kan du læse mere om, hvad du evt. selv skal gøre efter udskrivelsen, hvad du skal holde øje med, og om du skal til opfølgning ved os, din egen læge, eller om der ikke er nogen opfølgning.
Hvis du mangler en bestemt patientvejledning, kan du spørge sygeplejepersonalet.
Det er vigtigt, at du kan blive hentet, så snart du er klar til at komme hjem:
- Efter en dagkirurgisk operation skal du hentes kort tid efter, at operationen er slut.
- Efter en operation under indlæggelse på sengeafsnit, skal du hentes om formiddagen før kl. 12.00.
De fleste sørger selv for transport hjem. Hvis det ikke er muligt for dig, og du ikke er i stand til at tage offentlig transport, kan du aftale nærmere med personalet.
Du må ikke selv køre i 24 timer efter bedøvelse eller indtagelse af stærk smertestillende medicin. Spørg personalet, hvis du er i tvivl.
Mere information
Hospitalet er røgfrit. Derfor beder vi pårørende om ikke at ryge på hospitalet, og patienter må ikke ryge på sengestuerne. Udenfor på hospitalets område er der rygezoner, hvor det er tilladt for patienter og pårørende at ryge. Skilte viser vej til rygezonerne.
(Denne tekst er skrevet ud fra de planer, der ligger for kiosken, før udflytningen)
Kiosken i RH Gødstrup er beliggende i hospitalets foyer ca. 50 - 75 meter fra hovedindgangen. Varesortimentet vil være almindelige kioskvarer (ugeblade, aviser, slik, sodavand), patientgaver (afskårne blomster, frugt, chokolade, vingaver, legetøj m.m.). Kiosken har også mulighed for at sælge kaffe, te, varm chokolade etc., lette kolde, varme eller lune retter, frisk brød, kager, sandwich og lignende (hvis forpagteren ønsker det).
Salg af cigaretter og andre røgvarer samt stærk spiritus vil ikke være tilladt i henhold til regionale retningslinjer.
Åbningstider forventes at blive kl. 7.30 – 20.00 på hverdage og kl. 10.00 – 16.00 i weekender og helligdage.
Som nævnt under "mad og drikke", er der også en kantine/cafe i foyeren "Havens Madhus", hvor man kan få mad og drikkevarer.
Hospitalskirken ligger tæt ved hovedingangen. Alle, der har brug for et stille rum, har adgang dertil.
Kontakt
Kontaktoplysninger til pårørende til indlagte på Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit
Ønsker du kontakt til personalet, er du velkommen til at kontakte os mellem kl. 10.00 og kl. 14.00, da det er i dette tidsrum, vi har bedst mulighed for at besvare dine spørgsmål.
Sengeafsnit 1 har telefon 7843 5311.
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/957153
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.