Hjerte Akutafsnit
Vi behandler dig, som skal have foretaget en akut vurdering. Størstedelen af de patienter, vi ser til akut vurdering, går hjem igen samme dag.
Om afsnittet
Sygdomme vi behandler
Vi undersøger og behandler dig, hvis du har blodprop i hjertet, hjerterytmeforstyrrelser, blodprop i lungerne, blodprop i benet eller hjertesvigt.
På afsnittet bliver du indlagt akut og kommer som oftest hertil med ambulance. Hvis du har behov for at være indlagt i flere døgn, bliver du overflyttet til et sengeafsnit.
Faggrupper du møder
Når du kommer i afsnittet, møder du forskellige faggrupper. Du kan derudover møde studerende og elever, der har opgaver alt efter, hvor de er i deres uddannelse.
Mens du er indlagt
Straks efter du er ankommet til afsnittet, bliver du modtaget af en sygeplejerske.
Hjerteovervågning
Skal din hjerterytme overvåges under indlæggelse, vil du få ledninger sat på brystkassen tilkoblet en lille boks, som sender signaler til overvågningsskærmene i afsnittet. Personalet i afsnittet holder øje med din hjerterytme herfra.
Det er kun personalet, der må håndtere og tilgå hjerteovervågningen på skærmene. Du må ikke håndtere hjerteovervågningen som patient. Du må heller ikke forlade afsnittet, hvis du er på hjerteovervågning, fordi vi så ikke kan nå at reagere på eventuelle hjerterytmeforstyrrelser.
Aftal med personalet, hvis du skal i bad, da ikke alle patienter må få hjerteovervågningen taget af i forbindelse med bad.
Hjerteovervågningen bliver sat på pause i forbindelse med undersøgelser ude af afsnittet.
Du får taget blodprøver og får lavet en lægeundersøgelse. Alt efter din tilstand og hvor travlt vi har, kan der være ventetid på lægeundersøgelsen.

Når du skal hjem
Vejledning før udskrivelse
Inden du bliver udskrevet, fortæller vi dig, hvad du skal gøre, når du kommer hjem.
Du får informationer om:
- eventuelle ændringer eller tilføjelser til din medicin - du får udleveret en medicinliste, som læge eller sygeplejerske gennemgår sammen med dig.
- eventuel opfølgning i hjerteklinikken
- hvordan du skal håndtere diverse situationer efter udskrivelsen.
Du er altid velkommen til at spørge os om din videre plan, hvis du er i tvivl.
Udskrivelse
Du er indlagt så længe, vi vurderer, at det er nødvendigt i forhold til din behandling.
Vi laver et udskrivelsesbrev om din indlæggelse hos os, som både du og din egen læge har adgang til på sundhed.dk. Der kan du finde information om den behandling, du har fået. Du kan også se de eventuelle aftaler, vi har lavet med dig.
Til pårørende
Der er fri besøgstid, hvilket betyder, at pårørende og gæster kan være på besøg hele døgnet, dog under hensyntagen til patientens behov for hvilke og personalets opgaver på stuen.
Der kan være individuelle hensyn, sombetyder, at vi bliver nødt til at begrænse besøgstiden samt antallet af besøgende på stuen.
Børn er meget velkomne til at komme på besøg.
Du er velkommen til at deltage i samtaler og undersøgelser, hvis du og patienten ønsker det.
Du kan som pårørende hjælpe med, at:
- høre, hvad der bliver sagt under samtalen
- stille spørgsmål
- eventuelt hjælpe med at forberede spørgsmål hjemmefra.
Personalet har tavshedspligt, og vi videregiver derfor kun information til dig, hvis patienten er indforstået med det.
Det er en god ide at udvælge en pårørende, som giver besked til resten af familien.
Mad og drikke
Der er gratis te og kaffe til pårørende.
Du er velkommen til at spise sammen med patienten. Både mad og drikke bestilles i app'en 'Min Mad', som du finder på stuens tablet eller på din egen telefon eller tablet via siden minmenu.rm.dk. Vælg "Pårørende Madbestilling". Betaling sker via MobilePay.
Det er også muligt at købe mad i Havens Madhus eller i kiosken, som ligger i foyeren tæt ved hovedindgangen. Kioskens åbningstider: Mandag-torsdag kl. 06.00-22.00, fredag 06:00-21:00 samt lørdag, søndag og helligdage 7:00-21:00.
Godt du spør'
Husker du at stille spørgsmål? Se forslag til gode spørgsmål, som både du og dine pårørende kan stille, på www.godtduspoer.dk