Hjerte Akutafsnit
Vi behandler dig, som skal have foretaget en akut vurdering. Størstedelen af de patienter, vi ser til akut vurdering, går hjem samme dag igen.
Om afsnittet
Sygdomme vi behandler
Vi undersøger og behandler dig, hvis du har blodprop i hjertet, hjerterytmeforstyrrelser, blodprop i lungerne, blodprop i benet eller hjertesvigt.
Faggrupper du møder
Når du kommer i afsnittet, møder du forskellige faggrupper. Du kan derudover møde studerende og elever, der har opgaver alt efter, hvor de er i deres uddannelse.
Før du kommer
Bliv henvist
For at du kan komme ind til undersøgelse og/eller behandling hos os, skal du have en henvisning.
De fleste patienter i afsnittet modtages direkte fra ambulancen efter præhospital visitation med elektrokardiogram (EKG), måling af specifikke hjertemarkører og en historie tydende på hjertesygdom.
Hvis du har behov for at være indlagt i flere døgn, bliver du overflyttet til et sengeafsnit.
Dit besøg
Når du ankommer
Ventetid
Du kan opleve ventetid. Vi prøver så vidt muligt at overholde din aftalte tid, men der kan opstå situationer, som kan give ventetid. Vi informerer, så godt vi kan, hvis der opstår forsinkelser.
Hjerteovervågning
Skal din hjerterytme overvåges under indlæggelse, vil du få ledninger sat på brystkassen tilkoblet en lille boks, som sender signaler til overvågningsskærmene i afsnittet. Personalet i afsnittet holder øje med din hjerterytme herfra.
Det er kun personalet, der må håndtere og tilgå hjerteovervågningen på skærmene. Du må ikke håndtere hjerteovervågningen som patient. Du må heller ikke forlade afsnittet, hvis du er på hjerteovervågning, uden tilladelse fra plejepersonalet.
Aftal med personalet, hvis du skal i bad, da ikke alle patienter må få hjerteovervågningen taget af i forbindelse med bad.
Hjerteovervågningen bliver sat på pause i forbindelse med undersøgelser ude af afsnittet.

Til pårørende
Du er velkommen til at deltage i samtaler og undersøgelser, hvis du og patienten ønsker det.
Du kan som pårørende hjælpe med, at:
- høre, hvad der bliver sagt under samtalen
- stille spørgsmål
- eventuelt hjælpe med at forberede spørgsmål hjemmefra.
Godt du spør'
Husker du at stille spørgsmål? Se forslag til gode spørgsmål, som både du og dine pårørende kan stille, på www.godtduspoer.dk