Formålet med et gruppebaseret stresscoachingsforløb er at tilbyde professionel, målrettet og praktisk orienteret hjælp til at reducere og håndtere aktuelle såvel kropslige som psykiske stresssymptomer med henblik på bedring og forebyggelse af fremtidig stress.


Målgruppe

Borgere og medarbejdere som er belastet af stress. Det kan være borgere og medarbejdere, som selv oplever, at de er stressede eller som har fået konstateret stress hos egen læge eller anden fagperson.
Deltagerne skal kunne tale og forstå dansk, og der må som udgangspunkt ikke være andre sameksisterende behandlingskrævende psykiske lidelser. Aldersgruppen er 18-65 år.


Indhold og forløb

Forløbet ledes af psykolog, som også er certificeret stresscoach, og foregår i grupper på 4-5 deltagere.

Forløbet strækker sig over 8-9 sessioner af hver 2 timers varighed. Gruppen mødes en gang ugentligt. Der udleveres relevant materiale ved første session.

Forløbet indeholder både psykoedukation (viden om stress) samt praktiske og kropslige øvelser. Der vil være en fast struktur og progression i sessionerne med tilhørende hjemmearbejde mellem sessionerne, hvor deltagerne afprøver og øver sig i nye værktøjer og mestringsstrategier. I forløbet kommer deltagerne først til at arbejde med afstresning, at værne relevant om sig selv og egne ressourcer.
Herudover arbejdes der med at lære egne stresssymptomer og -årsager at kende for at finde og lære nye strategier og metoder til den enkeltes stresshåndtering og -forebyggelse. Løbende vil der være fokus på at få dagligdagen til at fungere, at skabe balance på tværs af livsområder, at prioritere og planlægge samt mentale strategier til at arbejde med uhensigtsmæssig tænkning. Samlet set har forløbet til formål
at bedre funktionsevnen hos deltagerne.

Som led i, at forløbet foregår i en gruppe, vil der være fokus på, at deltagerne deler egne erfaringer, sejre og udfordringer, der opstår undervejs i forløbet og i arbejdet med hjemmeopgaverne med henblik på at inspirere, støtte og bakke hinanden op.

Forløbet afsluttes med en kort skriftlig status, der kort beskriver udbyttet af forløbet.


Henvisning

Kommunen eller arbejdspladser kan henvise borgere eller medarbejdere enkeltvis eller i gruppe. I henvisningen vedlægges relevante helbredsoplysninger. Vi tilbyder også forløbet til personer, som er
selvbetalere.
Alle indkaldes til en telefonisk visitationssamtale forud for optagelse i gruppen. Hvis det vurderes, at en person ikke er i stand til at medvirke i et gruppeforløb, er der mulighed for, at der i stedet iværksættes et forløb med individuelle samtaler.


Hvor foregår det?

Forløbet kan foregå hos kommunen, arbejdspladsen eller hos Socialmedicin & Rehabilitering enten i Gødstrup (Hospitalsparken 15, 7400 Herning) eller i Aarhus (Olof Palmes Allé 17, 8200 Aarhus).


Kontakt

Kontakt

Ved afbud eller ændring af tid:

Telefon 78 43 50 00


Telefontid:

  • Mandag til fredag: kl. 7.30-14.00

Adresser: 

Regionshospitalet Gødstrup

Klinik for Socialmedicin og Rehabilitering
Fløj J, niveau 0, venteområde 64
Hospitalsparken 15
7400 Herning

Regionshuset Aarhus
Klinik for Socialmedicin og Rehabilitering
Regionshuset Aarhus
Olof Palmes Allé 19
8200 Aarhus N

Gå direkte til:

Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/1420371

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.