Vandbrok hos børn skyldes oftest en medfødt defekt i bugvæggen. Igennem denne defekt kan et stykke af tarmen eller væske bule frem.

Nogle vandbrok giver så godt som ingen gener, men ofte vil der dog være ubehag og smerter, især ved hoste og fysisk aktivitet. Som regel er det muligt at trykke et mindre brok på plads, men med tiden vil de fleste brok vokse, og kan så eventuelt ikke længere trykkes på plads.

Risikoen ved et brok er, at en mindre del af tarmen kan afklemmes i en snæver brokkanal, så der opstår et indeklemt brok med stop i tarmen. Det er en sjælden, men alvorlig tilstand, som kræver akut operation.


På operationsdagen


Om operationen


Risici og bivirkninger


Efter operationen


Genoptræning

Der er ikke behov for genoptræning


Når du kommer hjem

Gymnastik og anden sport bør vente ca. 2 uger


Videre forløb

Der er sædvanligvis ikke aftalt kontrol


Kontakt

Urinvejskirurgisk Afdeling

Før indgrebet

telefon 7843 9344

Ring til Urinvejskirurgisk booking på hverdage fra 10-12, hvis du har spørgsmål til indkaldelse og booking.


Efter indgrebet

 telefon 7843 9400

Ring til Urinvejskirurgisk Sengeafsnit, hvis du får feber, kulderystelser, stærke smerter, voldsom hævelse/blødning eller problemer med vandladningen.
Du kan ringe til afsnittet det første døgn efter udskrivelsen. Herefter skal du ringe til din egen læge eller vagtlægen.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.