Svælgmandler er en del af kroppens forsvarssystem (immunsystem) og hjælper med til at forhindre eller minimere risikoen for infektion. Mandlerne kan være sæde for gentagne infektioner (mandelbetændelse) eller blive forstørrede og derved give nogle problemer med for eksempel klumpfornemmelse i halsen, synkebesvær, snorken eller søvnforstyrrelser.

Polypper er lymfatisk væv, som sidder højt i svælget bag næsen. Vævet hæver op og vokser, når det stimuleres af bakterier og virus. Derved blokerer det pladsen i næsesvælget og luftpassagen gennem næsen bliver nedsat.

De hyppigste symptomer er, at barnet trækker vejret gennem munden, snorker, får snøvlende tale, kronisk forkølelse samt øreproblemer.

I en del af disse tilfælde kan det være en god idé at fjerne mandlerne og polypperne ved en operation.


Vær opmærksom på


Forbered dig til operationen


På operationsdagen


Om operationen


Risici og bivirkninger


Efter operationen


Videre forløb


Mere information


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.