De hyppigste årsager til operation på ørespytkirtlen er stendannelser i udførselsgangen og gentagne betændelser. Sjældent forekommer der knuder i kirtlen.

Kæbespytkirtlen (glandula submandibularis) ligger under og indenfor kæbeknoglens underside på hver side. En gren af ansigtsnerven (nervus facialis), der går til mundvigen og bevæger den mimiske muskulatur, kommer tæt på kirtlen. I nærheden af kirtlen løber ligeledes tungens føle- og bevægnerver.


Vær opmærksom på


Forbered dig til operationen


På operationsdagen


Om operationen


Risici og bivirkninger


Efter operationen


Når du kommer hjem


Videre forløb


Mere information


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.