Menières sygdom skyldes formodentlig problemer med trykreguleringen i det indre øre og er kendetegnet ved anfaldsvis svimmelhed, kvalme og opkastninger, hørenedsættelse, tinnitus og trykken for øret.

Sygdommen rammer for det meste kun det ene øre, men for nogle patienter udvikler sygdommen sig også til det andet øre.

Anfaldene optræder i forskellige grader og hyppighed. Under et anfald nedsættes hørelsen typisk, men bliver bedre igen, når anfaldet er stoppet. Et anfald kan vare fra en halv time op til 2 døgn.

Efter lang tids sygdom, vil der ofte være en blivende skade på det indre øre.


Vær opmærksom på

Kan man blive kureret for Menières sygdom?


Sådan gør du

God råd


Mere information

Find mere information om Menières sygdom


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.