Ved sygdomme i lunger kan det blive nødvendig med undersøgelse af luftvejene (luftrør og bronkier) med for eksempel en vævsprøve eller sekretprøver. Denne undersøgelse kaldes en bronkoskopi.

Ved sygdomme i lymfesystemet kan det blive nødvendig med undersøgelse af de lymfeknuder, der ligger mellem lungedelene omkring luftrøret i brystkassen (mediastinum). Dette kræver normalt, at man tager vævsprøver. Denne undersøgelse kaldes en mediastinoskopi.

Bronkoskopi og mediastinoskopi kan udføres i en samlet operation.


Vær opmærksom på


Forbered dig til operationen


På operationsdagen


Om operationen


Risici og bivirkninger


Efter operationen


Videre forløb


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.