Lymfeknuder er en del af kroppens forsvarssystem (immunsystem) og skal sørge for, at kroppen for eksempel kan bekæmpe indtrængende infektioner. Når lymfeknuderne ikke er aktive, kan man i de fleste tilfælde ikke mærke dem. Så snart der opstår infektion eller anden sygdom i knuderne, vokser disse og vil kunne mærkes forskellige steder på halsen. 

Den mest almindelige årsag til hævede lymfeknuder er infektion, men knuderne kan i sjældne tilfælde også være forstørrede i forbindelse med mere alvorlig sygdom såsom lymfeknudekræft eller dattersvulster fra bestemte cancersygdomme.

For at finde ud af, hvad der er årsagen til de forstørrede knuder, tager man i starten typisk en nålevævsprøve. Ofte skal disse knuder fjernes, for at komme diagnosen nærmere.

Den læge, der behandler dig, vil fortælle dig, hvad den mest sandsynlige diagnose er i dit tilfælde. 


Vær opmærksom på


Forbered dig til operationen


På operationsdagen


Om operationen


Risici og bivirkninger


Efter operationen


Når du kommer hjem


Videre forløb


Mere information


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.