Brud på næseknoglerne opstår i forbindelse med, at der er påført direkte skade (traume) på næsen. I forbindelse med bruddet opstår hævelse, smerter og ikke helt sjældent næseblødning. Denne standser dog oftest spontant. Desuden kan man opleve stoppet næse.

I visse tilfælde kan der sideløbende med knoglebruddet være bløddelsskader, for eksempel sår på næsen eller i ansigtet. Næseskillevæggen kan også tage skade, og nogle gange kan der opstå en blodansamling under slimhinden. 

Næsebrud skal derfor altid umiddelbart tilses af en læge.

Fordi der ofte vil være hævelse, kan brud på næseknoglen oftest først sættes på plads (reponeres) efter ca. 1 uge. 


Vær opmærksom på


Forbered dig til operationen


På operationsdagen


Om operationen


Efter operationen


Når du kommer hjem


Videre forløb


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.