Hvorfor foretages biopsi (vævsprøve) af arteria temporalis?

Arteritis temporalis (Kæmpecelle arteritis) er en betændelsestilstand i de fraførende kar fra legemspulsåren. Symptomer på sygdommen kan være hovedpine, synsforstyrrelser, ømhed i tyggemusklerne, feber, træthed og almen utilpashed.

For at stille diagnosen er det nødvendigt at tage en vævsprøve fra et kar der har sit forløb foran øret og op mod tindingen.  Da sygdommen ikke er til stede i hele karets længde, skal prøven som udtages være 1-2 cm lang for at øge sandsynligheden for at syge områder i karret kommer med i prøven. 


Om operationen


Risici og bivirkninger


Efter operationen


Videre forløb


Mere information


Kontakt

Kontakt

 7843 9744

Ring til Øre-næse-hals klinikken på hverdage mellem kl. 08.00-10.00 og kl. 13.00-14.00, hvis du har spørgsmål til indkaldelsen og booking.

Ved spørgsmål til operationen m.m. kan du træffe sygeplejersken på samme nummer på hverdage mellem kl. 07.45-09.30.

Ved akut brug for hjælp på hverdage udenfor telefontid, vælg da sekretæren, og du vil få oplyst et akutnummer via telefonsvareren.

Hvis du har spørgsmål eller akut brug for hjælp efter operationen uden for almindelig åbningstid, kan du træffe sygeplejersken på vores sengeafsnit  weekend og helligdage samt alle hverdage efter kl. 15.30.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.