For at gøre det nemmere for dig at holde styr på din PrEP-behandling, tilbyder vi en app, hvor alle relevante informationer er samlet ét sted. I appen kan du løbende modtage vigtige beskeder om din behandling.
Sådan henter du appen
Download appen på din smartphone via én af følgende muligheder:
Behandlingen er til dig, der ikke har HIV-negative, men har en øget risiko for at blive smittet.
Sådan foregår det:
Udfyld et spørgeskema - Det hjælper os med at vurdere, om behandlingen er relevant for dig.
Blodprøver - Hvis du opfylder kravene, skal du have taget blodprøver.
Opstart af behandlingen - Du bliver indkaldt til opstart.
Inden dit første besøg i Klinik for Infektionssygdomme skal du have taget blodprøver, hvor vi bl.a. tjekker dig for leverbetændelse, syfilis og HIV.
Det er vigtigt, at du forud for blodprøven har haft sikker sex i 4 uger.
Fra blodprøverne er taget, og til du kan starte behandling, skal du også dyrke sikker sex.
Om behandlingen
Ved dit første besøg i klinikken får du svar på blodprøver og udleveret medicin til den første måneds behandling. Desuden skal der tages podning og prøver.
Når du er i medicinsk behandling hos os, forventer vi, at du selv overholder aftalte blodprøver og podninger samt selv bestiller og henter medicin.
Du skal dagligt tage medicin, mens du er i Prep-behandling, med mindre andet er aftalt. Medicinen udleveres fra klinikken til den første måned. Herefter skal du selv bestille og hente din medicin i en medicinboks på et af regionens hospitaler eller sundhedshuse. Du vil blive instrueret og oprettet til dette, første gang du er i klinikken.
Instruktion: Ved dit første besøg i klinikken vil en læge eller sygeplejerske vejlede dig i, hvordan du selv kan tage prøverne. Du får også udleveret alt det nødvendige materiale.
Podning og urinprøve: Du skal selv tage prøver fra svælg og endetarm med en podepind samt aflevere en urinprøve. Disse prøver bruges til at undersøge for klamydia og gonorré.
Mærkning og aflevering: De tre prøver, du selv tager, skal du mærke med de medfølgende sedler og pakke dem i den udleverede kuvert. Hvis datoen på rekvisitionssedlerne ikke stemmer, er det vigtigt, at du selv rette den til. Når prøverne er klar, er du selv ansvarlig for at aflevere dem på et af regionens sundhedshuse eller hospitaler.
Disse prøver tages ved symptomer eller efter aftale med klinikken.
Blodprøver hver 3.-6. måned
For at sikre din sundhed skal der løbende tages blodprøver, typisk hver 3.-6. måned. Intervallet vurderes individuelt af en læge.
Bemærk: Podepinden må ikke fugtes før prøvetagningen
Sådan virker medicinen
Tabletten indeholder 2 aktive stoffer: Tenofovir og Emtricitabin, som forhindrer HIV i at trænge ind i cellerne og formere sig. Hvis HIV ikke kan komme ind i cellerne og formere sig, kan virusset ikke overleve i kroppen.
Behandlingen nedsætter risikoen for overførsel af HIV med over 99%, hvis medicinen tages korrekt. Prep beskytter ikke mod andre seksuelt overførte sygdomme.
Videre forløb
Opfølgning på behandling og prøvesvar vil ske telefonisk i starten.
På sigt kan opfølgning på prøvesvar forekomme skriftligt efter en individuel lægelig vurdering.
Hvis du ikke er vaccineret mod hepatitis A, B og abekopper, vil du blive tilbudt vaccination mod disse.
Kontakt
Kontakt
Klinik for Infektionssygdomme
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
7400 Herning
Tlf. 7843 6212 mellem kl. 08.30-10.00
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/1337976
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.