Den læge, der har fortalt dig om din diagnose og sammen med dig taget stilling til din behandling, vil som udgangspunkt blive din kontaktlæge fremover. Det vil være ham/hende, du møder ved planlagte kontrolbesøg. Hvor tit disse kontroller finder sted afhænger af din sygdom og hvordan du har det.
Hvis du derudover får brug for at skulle tale med en læge, kan det ske, at det bliver én af klinikkens andre mavetarmlæger, men vi vil altid forsøge, om det kan blive den læge, du kender bedst.
I forbindelse med du har fået din diagnose, har du fået mange både mundtlige og skriftlige informationer. Dette kan virke overvældende samtidig med, at du er i en ny situation. Stil endelig alle de spørgsmål du har brug for - skriv dem evt. ned i forvejen.
Inden for de første måneder efter du har fået diagnosen vil du få en tid til en samtale med en sygeplejerske med erfaring inden for tarmsygdomme. Formålet med denne samtale er dels at følge op på, hvordan du har det, dels ikke mindst at sikre at vi gensidigt har kendskab til de ting, der er vigtige for netop dit forløb.
Du er velkommen til at tage en pårørende med til denne samtale.
I klinikken afholder vi 1-2 gange om året temaaften om inflammatorisk tarmsygdom. Indholdet disse aftner er selve sygdommene og livet med en tarmsygdom. Desuden deltager en diætist fra sygehuset og en socialrådgiver fra patientforeningen.
Nærmere information om disse aftner fås ved sygeplejerskerne, og der vil være opslag på behandlingsstuen med tidspunkt for de næste aftner.
Også her er du velkommen til at tage en pårørende med.
De fysiske rammer
Når du kommer til behandling, kommer du til at sidde sammen med andre patienter, enten i vores behandlingsstue eller vores sengestue.
Det vil være muligt at læse eller se film. Vi opfordrer til, at du selv medbringer høretelefoner, dette af hensyn til andre patienter.
Af hensyn til medpatienter henvises pårørende til at vente i foyeren, mens du får din behandling, med mindre andet er aftalt med personalet.
Samtale med læge eller sygeplejerske tilbydes både som fremmøde og telefonisk.
Herudover vil patienter med kronisk tarmbetændelse som udgangspunkt blive tilknyttet vores elektroniske system Ambuflex.
Mad og drikke
Har du brug for mad under dit besøg, har du mulighed for selv at købe dette i forhallen.
Pårørende
Du bestemmer selv, om du ønsker at have pårørende med til samtale med læge eller sygeplejerske.
Kontakt
Kontakt
Klinik for Mave-, Tarm- og Leversygdomme
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
7400 Herning
Tlf. 7843 6360 mellem kl. 08.00-10.00
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/1363949
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.