Ambulant patient i Klinik for Mave-, Tarm- og Leversygdomme
Læs om at være ambulant patient i Klinik for Mave-, Tarm- og Leversygdomme. Læs om dit forløb, de fysiske rammer og hvad du skal huske, inden du kommer.
Gå direkte til:
Brug browseren til at få oversat en side til næsten ethvert sprog.
Vi er specialiserede i behandling af kroniske inflammatoriske tarmsygdomme og varetager bl.a. biologisk behandling.
Ligeledes varetager vi behandling af forskellige autoimmune leversygdomme og flere andre kroniske tilstande i leveren.
Enkelte undersøgelser i klinikken, mens andre undersøgelser foregår i Røntgen og Skanning eller Klinik for Kikkertundersøgelser.
Vi forsøger at undgå ventetid, men det kan forekomme.
Navn og kontaktooplysninger på din kontaktlæge finder du finder på visitkortet.
Den patientansvarlige læge er behandlingsansvarlig og som udgangspunkt den læge, du møder, når du er til kontrol i klinikken.
Sygeplejerskerne i Klinik for Mave-, Tarm- og Leversygdomme har alle flere års erfaring og uddannelse inden for specialet og har et tæt samarbejde med din patientansvarlige læge.
For at du som patient får det største udbytte af konsultationen er det en god idé, hvis du inden besøget har forberedt dig og evt. har skrevet spørgsmål/emner ned, som du gerne vil tale med lægen/sygeplejersken om.
Hvis du er tilknyttet Ambuflex, vil vi gerne, at du besvarer det elektroniske spørgeskema før konsultationerne eller din biologiske behandling.
En uge før dit besøg i klinikken skal du have taget blodprøver og aflevere en afføringsprøve, hvis dette er aftalt.
Dette gøres for, at du kan få svar, og lægen kan iværksætte evt. ny behandling eller nye undersøgelser i forbindelse med dit besøg i klinikken.
De fysiske rammer
Når du kommer til behandling, kommer du til at sidde sammen med andre patienter, enten i vores behandlingsstue eller vores sengestue.
Det vil være muligt at læse eller se film. Vi opfordrer til, at du selv medbringer høretelefoner, dette af hensyn til andre patienter.
Af hensyn til medpatienter henvises pårørende til at vente i foyeren, mens du får din behandling, med mindre andet er aftalt med personalet.
Samtale med læge eller sygeplejerske tilbydes både som fremmøde og telefonisk.
Herudover vil patienter med kronisk tarmbetændelse som udgangspunkt blive tilknyttet vores elektroniske system Ambuflex.
Mad og drikke
Har du brug for mad under dit besøg, har du mulighed for selv at købe dette i forhallen.
Pårørende
Du bestemmer selv, om du ønsker at have pårørende med til samtale med læge eller sygeplejerske.
I forbindelse med behandling er dine pårørende som udgangspunkt henvist til at vente på dig i foyeren under behandlingen. Dette er af hensyn til ro på behandlingsstuen.
Afvigelse fra dette sker efter aftale med sygeplejersken grundet særlige hensyn.
Vær opmærksom på
Ved nogle medicinske behandlinger er det nødvendigt, at du får taget blodprøver mellem dine besøg i klinikken. Svarene på disse prøver bliver set af din patientansvarlige læge, men du kan kun forvente at høre om svaret, såfremt det medfører ændringer i forhold til det, du har aftalt med lægen.
På sundhed.dk kan du se svar på dine blodprøver og læse din journal.
Kontakt
Kontaktoplysninger
Klinik for Mave- Tarm- og Leversygdomme
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
7400 Herning
Tlf.: 7843 6211 mellem kl. 08.00-10.00
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/1081715
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.