Det er vigtigt, at du har afklaret, hvad vi må sige til hvem.
Vi anbefaler, at du og dine pårørende så vidt muligt får samme information og hører hinandens spørgsmål og svar. Så kan I nemmere hjælpe hinanden. Både som patient og pårørende kan man få brug for en snak alene med en læge eller sygeplejerske. Vi ved, nogle pårørende kan have brug for at høre fra en sundhedsperson, hvordan patienten har det, og hvordan det går.
Hvem er nærmeste pårørende?
Personalet har brug for at vide, hvem der er nærmeste pårørende, og hvem de må og skal kontakte, hvis der er brug for det, med opdaterede telefonnumre. Du vil som patient blive spurgt om dette i forbindelse med indlæggelsen.
Hvis du som patient ikke ønsker at oplyse det, eller ikke har pårørende, så har personalet også brug for at vide det.
Stuegang, samtaler med lægen og kontakt med afdelingens personale
Som pårørende har du mulighed for at deltage i stuegang eller samtale med læge, gerne ved første stuegang efter operationen eller efter akut indlæggelse. Hvis der ikke er mulighed for fysisk fremmøde, anbefaler vi at bruge mobiltelefonen fx Messenger, FaceTime, Teams (tidligere Skype) eller medhør.
Vi kender sjældent tidspunktet for stuegang på forhånd, ofte er det i løbet af formiddagen. Som patient er du velkommen til at ringe op til dine pårørende ved starten af stuegangen og have aftalt med personalet, at dine pårørende er med i samtalen.
I kan evt. bede personalet indgå i et enkelt opkald på andre tidspunkter af dagen, hvis I har behov for det.
Information og opkald til pårørende fra afdelingen
Hvis din tilstand forværres alvorligt, giver vi dine pårørende besked, medmindre du ikke ønsker det.
Når du skal udskrives, eller du skal flyttes til en anden afdeling, vil vi gerne inddrage dine pårørende, så de har mulighed for at få besked og stille spørgsmål.
Opret kontakt mellem jer
Vi anbefaler, at I ved indlæggelse opretter kontakter, gerne virtuelt. Altså at I kan kontakte hinanden på Messenger, FaceTime, Teams (Skype) eller lignende. Som minimum anbefaler vi, at du har mobiltelefon med.
På sengestuerne på hospitalet i Gødstrup er der ved hver seng en elektronisk enhed, en tablet, som har mange funktioner. Herfra kan man bl.a. indtaste en sms til den pårørende, man ønsker en videosamtale med. Den pårørende skal godkende sms-opkaldet og skal også have en mobiltelefon med kamera.
Kontaktoplysninger og bedste tidsrum
Vi har bedst mulighed for at besvare opkald mellem kl. 10 og kl. 14 på hverdage. Ved kritisk sygdom eller akut indlæggelse, kan vi selvfølgelig også kontaktes udenfor dette tidsrum.
Hvis muligt, aftal gerne, at det er den samme pårørende, der ringer hver gang. Pårørende er velkommen til at ringe til sengeafdelingen på følgende telefonnummer (helst mellem kl. 10 og kl. 14 på hverdage):
Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit 1 telefon 7843 5311
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/941994
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.