Fragmin er et såkaldt lav-molekylært heparin. Stoffet bruges til det man populært kalder blodfortyndende behandling.

I forbindelse med en operation er behandling med Fragmin med til at forebygge en veneblodprop. En veneblodprop opstår typisk i benet, og i visse tilfælde kan en del af blodproppen rive sig løs og sætte sig fast i lungerne. Efter de fleste større tarmoperationer skal du forsætte med Fragmin-behandlingen i 28 dage efter operationen.

Både under indlæggelsen og efter udskrivelsen skal du så vidt muligt selv foretage indsprøjtningen med Fragmin. Personalet vil i forbindelse med information om dit behandlingsforløb samt under indlæggelsen instruere dig og din pårørende i, hvordan indsprøjtningen foretages.

QR kode til denne patientvejledning:

QR-kode til patientvejledningen "Injektionsvejledning ved langtidsbehandling med Fragmin".


Vær opmærksom på


Sådan gør du


Mere information


Kontakt

Kontakt


Som det fremgår i vejledningen, er de fleste situationer, hvor du skal kontakte din egen læge eller vagtlæge, ved akut allergi.

Åben kontakt eller åben indlæggelse
Har du "åben kontakt" eller "åben indlæggelse", skal du ringe til det sengeafsnit, du blev udskrevet fra. Ring helst mellem kl. 10.00 og 14.00, hvis det er muligt for dig.

Ved akut behov kan du ringe når som helst.

Sengeafsnit 1: telefon 7843 5311.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.