En kræftdiagnose kommer altid som et hårdt slag, og den efterfølgende behandlingstid kan være en belastende periode.
Følelsesmæssigt kan det være en tid, hvor du og dine pårørende oplever, at I reagerer på en anden måde, end I plejer. Der kan være udtryk for krisereaktioner som fx angst, sorg, vrede og magtesløshed.
Som følge af at du og din familie gennemlever en svær periode, kan I også opleve humørsvingninger, tankemylder og øget tendens til tårer.
Det kan derfor være vanskeligt at have det samme overskud, som I plejer. Det er udtryk for normale reaktioner, som ofte følger en usædvanlig hændelse i livet.
Støtte og rådgivning
Tal med din praktiserende læge, der ofte kender hele din situation, og som kan henvise dig til fx psykolog.
Tal med personalet og dine nærmeste pårørende om det, der trænger sig på.
Kræftens Bekæmpelse tilbyder samtaler, har en telefonlinje samt online rådgivning. Læs mere her.
Du kan på hjemmesiden "Livet med og efter kræft" høre psykolog Mette Lund Jensen fortælle om, hvad der sker i kroppen og hjernen, når man får en kræftdiagnose. Hør også om de reaktioner og ændringer i selvforståelsen, der kan ske i forbindelse med en kræftsygdom. Mød Lise, Annemette, Yvonne og Bettina, der fortæller om deres reaktioner og udvikling under og efter deres kræftforløb.
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/918216
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.