Information til dig der skal behandles for atrieflimren/atrieflagren eller forkammerflimren. Læs om behandling med medicin og med elektrisk stød af hjertet.
Gå direkte til:
Strømstød af hjertet (DC-konvertering), ambulant
Brug browseren til at få oversat en side til næsten ethvert sprog.
Dit hjerte slår uregelmæssigt, og det kalder vi atrieflimren/atrieflagren eller forkammerflimren. Denne tilstand behandler vi med medicin, som stabiliserer hjertets rytme og med elektrisk stød af hjertet: DC-konvertering.
Forbered dig til behandlingen
Du skal møde op i Blodprøvetagning på Regionshospitalet Gødstrup eller Center for Sundhed, Holstebro.
Du får svar på blodprøver og ekg.
Vi spørger ind til dine symptomer og sikrer os, at du har taget din blodfortyndende medicin korrekt.
Behandlingen foregår under let bedøvelse. Du skal derfor have en samtale med en anæstesilæge forud. Dette foregår i Klinik for Bedøvelse og Operation.
Det er vigtigt, at du overholder nedenstående fasteregler. Din undersøgelse bliver aflyst, hvis du ikke overholder fastereglerne.
Stop med at spise 6 timer før - stop med at drikke 2 timer før
Du må ikke spise eller drikke mælk eller juice med frugtkød, fx appelsinjuice, de sidste 6 timer før dit mødetidspunkt.
Du må drikke vand, saftevand, te og kaffe uden mælk indtil 2 timer før dit mødetidspunkt.
Drik gerne 2 glas sød saft 2 timer før dit mødetidspunkt. Saftevandet modvirker kvalme og utilpashed før og efter undersøgelsen. Hvis du har diabetes, skal du drikke vand i stedet for sød saftevand.
Husk: De sidste 2 timer før dit mødetidspunkt må du intet indtage. Vi anbefaler, at du heller ikke ryger, bruger e-cigaretter, skrå eller snus eller tygger tyggegummi.
Tag din morgenmedicin som du plejer
Tag ikke din diabetesmedicin, kun hvis du får langtidsvirkende insulin, skal du tage dette
Fjern hår på brystskassen fra skuldrene og ned til navlen med barbermaskine, hårtrimmer eller skraber.
Det er vigtigt, at al hårvækst i området fjernes, så elektroderne til behandlingen kan klæbe til huden.
Efter behandlingen vil du være påvirket af bedøvelsen i op til 24 timer, og du må derfor ikke køre bil. Du skal ikke regne med at kunne gennemføre en almindelig arbejdsdag på behandlingsdagen.
Medbring gerne læsestof, håndarbejde eller andet til adspredelse i ventetiden
Om behandlingen
Du får udleveret en patientskjorte - ingen undertrøje. Du må gerne beholde egne benklæder på.
Du får lagt en plastikkanyle i en åre på håndryggen eller i armen. Det er igennem denne kanyle, du får bedøvelse og evt. væske ved behov.
Du får ledninger på brystkassen, så vi kan holde øje med din hjerterytme.
Du skal forvente ventetid, fra du er gjort klar, til du får stød-behandlingen.
Du får påsat 2 store tynde elektroder på henholdsvis ryg og brystkasse, samt 3 små elektroder, hvorfra vi kan følge din hjerterytme under behandlingen.
Der er læger og sygeplejersker fra både Bedøvelsesafsnittet og Hjerteklinikken til stede under behandlingen. Anæstesisygeplejersken og anæstesilægen sørger for, at du får noget afslappende medicin, hvorefter du vil falde i søvn.
Selve stød-behandlingen er kortvarig. I de fleste tilfælde vendes hjerterytmen til den normale rytme. I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at gentage behandlingen.
Efter behandlingen får du din hjerterytme overvåget de første 2 timer, hvorefter du kan udskrives
Videre forløb
Inden du går hjem, lægger lægen, sammen med dig, en plan for dit videre behandlingsforløb. Hvilken medicin du skal tage, hvornår og hvor du skal til kontrol.
Der vil være variation i ventetiden i forhold til, hvornår du vil være klar til udskrivelse, men du kan forvente at være færdig senest kl. 15.00.
Inden du går hjem, lægger lægen en plan for dig, hvordan og hvilken medicin du skal tage, og hvornår du skal til kontrol.
Kontakt
Hjerteklinikken
Telefon 7843 6221
Hverdage mellem kl. 8.00-12.00
Gå direkte til:
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.