Denne information er til dig, hvis fødsel er startet med vandafgang uden veer. Vandafgang er en naturlig start på en fødsel. Hos cirka 80 % af kvinder med vandafgang kommer der spontane veer i løbet af et døgn.

Når der går hul på fosterhinderne, er der risiko for, at bakterier fra skeden kan passere op til livmoderen og barnet. Ved længerevarende vandafgang (over 18 timer) er der en øget risiko for infektion hos mor og barn. Denne risiko for infektion forsøger vi at forebygge ved at give moderen antibiotika, hvis barnet ikke er født inden 18 timer efter vandafgang.
Undersøgelser har vist, at man ved at hjælpe veerne i gang allerede 1-4 timer efter vandafgang kan nedsætte risikoen for infektioner hos mor og barn og samtidig nedsætte brugen af antibiotika.

Hvis der går mere end 18 timer fra vandafgang til du føder, fraråder vi ambulant fødsel, fordi dit barn på grund af den forøgede risiko for infektion bør observeres 1-2 døgn på Svangre-/barselsafsnittet.


Om behandlingen

Sådan undersøges du

Sådan virker medicinen

Sådan tager du tabletterne


Videre forløb

Ny aftale

Kontakt fødegangen ved følgende

Fødslen


Kontakt

Kontakt Fødeafsnittet

Regionshospitalet Gødstrup
Fløj A
Hospitalsparken 15
7400 Herning

babyivest@rm.dk 

78 43 47 70

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.