Morgenkvalme optræder i de første måneder af graviditeten hos 70-80 % af alle graviditeter, og hos cirka halvdelen forekommer der også opkastninger.

Kvalme og opkastning er generende for dig, men det er vigtigt at pointere, at tilstanden normalt ikke er farlig for hverken dig eller barnet. Oftest forsvinder kvalmen igen omkring 12.-16. graviditetsuge.

Bliver opkastningerne så kraftige, at de præger din almentilstand eller medfører vægttab, taler man om svær graviditetskvalme (Hyperemesis Gravidarum). Derfor er du blevet henvist til ambulant behandling på barselsgangen i Holstebro eller i Herning i Barselsklinikken.

Du skal spise og drikke så meget som muligt, selv om du har kvalme. Kroppen har behov for næringsstoffer fra maden, så det er vigtigt på trods af kvalme og opkastning at forsøge at få tilstrækkeligt energi, protein og fedt.

Betragt derfor mad og drikke som en vigtig del af behandlingen.

Vi anbefaler, at du har din mand/samlever eller anden pårørende med til det første ambulante besøg og samtale. Pårørende er også velkommen til de efterfølgende ambulante besøg, men især vigtigt ved første besøg.


Sådan gør du

Vores bedste råd

Forslag til små måltider


Videre forløb

Behandling


Kontakt

Kontakt Svangre-/barselsafsnittet

Regionshospitalet Gødstrup
Fløj A

Hospitalsparken 15

7400 Herning

 babyivest@rm.dk 

78 43 47 70 tryk 4

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.