Denne information om igangsættelse af fødslen henvender sig kun til gravide, der ikke tidligere har fået foretaget kejsersnit eller andre større operationer på livmoderen.

Der er forskellige måder at sætte fødslen i gang på. Jo kortere og blødere din livmoderhals er, og jo mere åben din livmodermund er, jo nemmere er det at sætte fødslen i gang.

I Danmark sættes cirka 25 % af alle fødsler i gang. Der kan være mange forskellige årsager til, at fødslen sættes i gang. Den mest almindelige er, at man er gået mere end 10-12 dage over sin terminsdato. Når en fødsel går i gang af sig selv, er det vigtigt at være tålmodig, da det kan tage lang tid, før veerne bliver effektive. Det samme gælder, hvis fødslen sættes i gang.
For nogle går fødslen i gang den første dag, for andre tager det flere dage at sætte fødslen i gang. En sjælden gang lykkes det ikke at sætte fødslen i gang.


Om forløbet


Om behandlingen


Gode råd


Mere information


Kontakt

Kontakt Fødeafsnittet

Regionshospitalet Gødstrup
Fløj A
Hospitalsparken 15
7400 Herning

babyivest@rm.dk 

78 43 47 70

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.