Denne information om igangsættelse af fødslen henvender sig kun til gravide, der tidligere har fået foretaget kejsersnit eller andre større operationer på livmoderen. 

Der er forskellige måder at sætte fødslen i gang på. Jo kortere og blødere din livmoderhals er, og jo mere åben din livmodermund er, jo nemmere er det at sætte fødslen i gang. 

I Danmark sættes cirka 25 % af alle fødsler i gang. Der kan være mange forskellige årsager til, at fødslen sættes i gang. Den mest almindelige er, at man er gået mere end 10-12 dage over sin terminsdato. Når en fødsel går i gang af sig selv, er det vigtigt at være tålmodig, da det kan tage lang tid, før veerne bliver effektive. Det samme gælder, hvis fødslen sættes i gang. 

For nogle går fødslen i gang den første dag, for andre tager det flere dage at sætte fødslen i gang. En sjælden gang lykkes det ikke at sætte fødslen i gang. 


Forbered dig til behandlingen


Om behandlingen


Mere information


Kontakt

Kontakt Fødeafsnittet

Regionshospitalet Gødstrup
Fløj A
Hospitalsparken 15
7400 Herning

babyivest@rm.dk 

78 43 47 70

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.