Sådan bør du spise, når du får diabetes i graviditeten
Formål med diætbehandling
Den primære behandling af graviditetsdiabetes er en tilpasning af dine mad- og drikkevaner, og at du regelmæssigt er fysisk aktiv.
Formålet er at stabilisere dit blodsukker på et normalt niveau og få din krop til at udnytte din egen produktion af insulin.
Behandlingsmål for blodsukkeret:
- ≤ 5,5 mmol/L før måltidet
- ≤ 7,0 mmol/L 1,5 time efter måltidet
Vær opmærksom på
Kulhydrater
Det er vigtigt, at du har fokus på kulhydraterne i mad og drikke, da det er kulhydraterne, der påvirker blodsukkeret. Mængden af kulhydrat har betydning for, hvor meget dit blodsukker stiger, mens typen af kulhydrat har betydning for, hvor hurtig dit blodsukker stiger.
Kulhydrater findes især i:
- Ris, pasta, kartofler, brød, havregryn
- Frugt og grøntsager
- Sodavand, juice og mælk
- Søde sager, snacks og fastfood
Kontakt
Kontakt
Denne patientinformation er udarbejdet af Kliniske diætister, Afdeling for Ernæring på Regionshospitalet Gødstrup.
Ernæringsklinikken: 7843 4500 (mandag-fredag kl. 8:15-11:45)
Graviditet, Fødsel og Barsel: 7843 4770 (mandag-fredag kl. 8:00-11:00)
Læs mere om graviditetssukkersyge (www.regionshospitalet-goedstrup.dk)
Gå direkte til:
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.