Skaldyr er en fælles betegnelse for krebsdyr som hummer, rejer, krebs og krabber samt bløddyr som musling, østers, blæksprutte og snegle.

Se hvad du skal være særlig opmærksom på og få gode råd til, hvordan du undgår skaldyr i kosten.


Vær opmærksom på

Undgå alle former for mad med skaldyr og produkter på basis deraf i maden, hvis du enten er under udredning for eller har skaldyrsallergi


Sådan gør du

Læs altid varedeklarationer på færdigpakkede fødevarer

Fødevarer der ofte indeholder skaldyr

Skaldyr anvendes også i Glucosamin (mod ledsmerter)

"Spor af skaldyr" betyder, at maden måske har været i kontakt med skaldyr under fremstillingen

Læs varedeklarationen hver gang du handler


Kontakt

Kontakt Børn og Unge Klinik

Telefon: 7843 3600
Mandag-fredag kl. 8-14

Send sikker mail til Børn og Unge
(åbner borger.dk, hvor du skal logge ind med nemID)

Adresse:
Børn og Unge Klinik
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
Fløj A, plan 0
7400 Herning

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.