Læs om børn og unges allergi overfor skaldyr. Få gode råd til, hvordan du undgår skaldyr, hvis du har allergi eller er i udredning for det.
Gå direkte til:
Skaldyr er en fælles betegnelse for krebsdyr som hummer, rejer, krebs og krabber samt bløddyr som musling, østers, blæksprutte og snegle.
Se hvad du skal være særlig opmærksom på og få gode råd til, hvordan du undgår skaldyr i kosten.
Vær opmærksom på
Undgå mad med skaldyr, hvis du er under udredning for allergi over for skaldyr eller har fået konstateret allergi overfor skaldyr
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du undgår alle slags skaldyr og også mad, der kan indeholde spor af skaldyr, krebsdyr og bløddyr.
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er skaldyr i maden, eller om der har været brugt skaldyr i fremstillingen af produktet. Ordet "skaldyr" skal være fremhævet med en anden skrift.
Oysterssauce
Fishsauce
Rejepasta
Pasta med ovenstående ingredienser
Skaldyr anvendes også i Glucosamin (mod ledsmerter)
"Spor af skaldyr" betyder, at maden måske har været i kontakt med skaldyr under fremstillingen
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915500
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.