Her kan du læse om børn og unges allergi overfor selleri. Se, hvad du skal være opmærksom på og få gode råd til, hvordan du undgår alle former for selleri.
Gå direkte til:
Vær opmærksom på
Undgå alle former for mad med selleri (knoldselleri, bladselleri, sellerifrø), hvis du er under udredning for allergi overfor selleri eller har fået konstateret allergi overfor selleri.
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du også undgår mad, der kan indeholde spor af selleri.
Spis gerne andre rodfrugter som pastinak og persillerod, hvis du ikke har fået andet at vide.
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er selleri i maden, eller om der har været brugt selleri i fremstillingen af produktet. Ordet "selleri" skal være fremhævet med en anden skrift.
Supper
Rodfrugtblandinger (til ovn eller pande)
Sammenkogte retter, wokretter og andre vegetarretter
Nogle friske salater (for eksempel waldorfsalat)
Nogle dressinger, ketchup og i sovs
De fleste bouillonterninger
"Spor af selleri" betyder, at maden måske har været i kontakt med selleri under fremstillingen
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915499
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.