Her kan du læse om børn og unges allergi overfor nødder. Se, hvad du skal være særlig opmærksom på, og få gode råd til at undgå alle former for nødder.
Gå direkte til:
Vær opmærksom på
Undgå alle former for mad med nødder (trænødder), hvis du er under udredning for allergi over for nødder eller har fået konstateret allergi over for nødder.
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du også undgår mad, der kan indeholde spor af nødder, samt om der er typer af nødder, som du gerne må spise.
Hvis ikke du har fået andet at vide, må du godt spise peanuts (som er en bælgfrugt og ikke en nød).
Du må også gerne spise kerner og frø, for eksempel:
Græskarkerner
Solsikkekerner
Pinjekerner
Birkes
Sesam
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er nødder i maden, eller om der har været brugt nødder i fremstillingen af produktet. Navnet på de anvendte nødder skal være fremhævet med en anden skrift.
Hasselnød
Cashewnød
Paranød (Brazil nut)
Valnød
Pekannød
Pistacienød
Madacemia (Queensland nød)
Mandel
Morgenmadsprodukter
Brød
Kager
Kiks
Desserter
Chokolade
Snacks
Is
Frugstænger
Nutella og nougat (indeholder hasselnødder)
Nogle pølser og postejer kan indeholde pistacienød
Marcipanbrød og makroner kan indeholde mandler
Pesto
Brug ikke mandelmælk eller olie udvundet af mandler eller nødder
Vær opmærksom på, at der ikke er drysset nødder over i den mad, du tager, hvis du køber bland-selv-slik, softice eller anden mad med "drys/krymmel".
Spor af nødder: Det betyder, at maden måske har været i kontakt med nødder under fremstillingen
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915544
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.