Læs om børn og unges allergi over for mælk. Se, hvad du skal være særlig opmærksom på og få gode råd til at undgå mælk i kosten.
Gå direkte til:
Vær opmærksom på
Du skal undgå mælk fra køer, får og geder uanset forarbejdning (kogt, rå, pasteuriseret, uhomogeniseret, laktosefri), hvis du er under udredning for allergi overfor mælk eller har fået konstateret allergi overfor mælk.
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du også undgår mad, der kan indeholde spor af mælk.
Du må gerne spise produkter med:
mælkesyre
mælkesyrekulturer
kakaosmør
laktose (mælkesukker)
Gælder for børn under 1 år
Lægen ordinerer, hvis dit barn skal have modermælkserstatning
Gælder for børn over 1 år
Havremælk
Rismælk
Sojamælk (anbefales først fra 2 års alderen)
Lægen vejleder dig, hvis du skal tage tilskud af for eksempel kalk
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er mælk i maden. Ordet "mælk" skal være fremhævet med anden skrift.
Mælkepulver
Mælkeprotein
Kasein
Valle
Kager
Brød
Desserter
Is
Kage- og pandekagemix
Mælk anvendes også i
Farsretter
Pålæg (for eksempel leverpostej)
Pølser
Rasp
Pasta
Jævnede supper
Sovsejævner
Dressing
Slik (for eksempel chokolade, nougat, fyldte bolsjer)
"Spor af mælk" betyder, at maden måske har været i kontakt med mælk under fremstillingen
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915497
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.