Læs hvad du skal være opmærksom på, hvis dit barn har eller er i udredning for hvedeallergi.
Gå direkte til:
Vær opmærksom på
Undgå alle former for mad med hvede, hvis du er under udredning for allergi over for hvede eller har fået konstateret allergi over for hvede.
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du også undgår mad, der kan indeholde spor af hvede eller hvedestivelse.
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er hvede i maden, eller om der har været brugt hvede i fremstillingen af produktet. Ordet "hvede" skal være fremhævet med en anden skrift.
Eksempler på forarbejdninger er
Groft
Kerner
Gryn
Klid
Perle
Bulgur
Couscous
Mannagryn
Semuljegryn
Durum
Emmer
Enkorn
Grahamsmel
Kamut
Sigtemel
Spelt
Ølandshvede
Pasta
Brød
Kager
Farsretter (leverpostej, paté, frikadeller)
Panering (fiskefilet, koteletter)
Jævning til sovs og suppe
Madlavningsfløde
Morgenmadsprodukter (müsli, chocopops)
Slik
Isvafler
Dressinger
Hvedeøl
Majs
Majsmel (Maizena)
Boghvede
Kartoffelmel
Quinoea
Ris
Du må ikke spise stivelse, der er baseret på de nævnte kornsorter.
For eksempel er hvedestivelse = renset hvedemel.
Det står i ingredienslisten, om der er anvendt hvedestivelse, også hvis der er tale om tilsætningstoffer (E-nummer).
Det betyder, at maden måske har været i kontakt med hvede under fremstillingen.
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915494
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.