Læs hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis dit barn har fiskeallergi eller er i udredning for det.
Gå direkte til:
Diæt uden fisk
Vær opmærksom på
Undgå alle former for mad med fisk, hvis du er under udredning for allergi over for fisk eller har fået konstateret allergi over for fisk.
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du undgår alle typer fisk, samt om du skal undgå mad, der kan indeholde spor af fisk.
Hvis ikke du har fået andet at vide, må du godt spise skaldyr.
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen om maden indeholder fisk, eller om der har været brugt fisk i fremstillingen af produktet. Ordet "fisk" skal være fremhævet med en anden skrift.
Fisk kan også hedde surimi, som er forarbejdet torskekød. Surimi anvendes for eksempel i krabbesalater.
Leverpostej (ansjoser)
Sardelpølse (kødpølse)
Fishsauce
Oystersauce (anvendes ofte i asiatiske retter)
"Spor af fisk", betyder, at maden måske har været i kontakt med fisk under fremstillingen
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915496
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.