Der findes mange forskellige proteiner i æg, som kan give symptomer, hvis man har allergi overfor æg. Nedenfor kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, hvis dit barn har allergi overfor æg eller er i udredning for det. Se også hvordan du undgår fødevarer, der indeholder æg eller spor af æg.


Vær opmærksom på

Undgå alle former for æg fra fjerkræ i maden – både kogte og rå samt mad, der indeholder "Spor af æg", hvis du enten er under udredning eller har fået konstateret allergi overfor æg

Du må gerne spise fiskeæg (rogn og kaviar) og stegt kød fra fugle


Sådan gør du

Læs altid varedeklarationer på færdigpakkede fødevarer

Fødevarer der ofte indeholder æg

"Spor af æg" betyder, at maden måske har været i kontakt med æg under fremstillingen

Læs varedeklarationen hver gang du handler


Kontakt

Kontakt Børn og Unge Klinik

Telefon: 7843 3600
Mandag-fredag kl. 8-14

Send sikker mail til Børn og Unge
(åbner borger.dk, hvor du skal logge ind med nemID)

Adresse:
Børn og Unge Klinik
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
Fløj A, plan 0
7400 Herning

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.