Læs om børn og unges allergi overfor æg. Se, hvad du skal være opmærksom på, hvis dit barn har allergi overfor æg eller er i udredning for det.
Gå direkte til:
Der findes mange forskellige proteiner i æg, som kan give symptomer, hvis man har allergi overfor æg.
Nedenfor kan du læse om, hvad du skal være opmærksom på, hvis dit barn har allergi overfor æg eller er i udredning for det. Se også hvordan du undgår fødevarer, der indeholder æg eller spor af æg.
Vær opmærksom på
Undgå alle former for mad med æg fra fjerkræ (både kogt og rå æg samt hvide og blomme), hvis du er under udredning for allergi overfor æg eller har fået konstateret allergi overfor æg.
Lægen afgør, om det er nødvendigt, at du også undgår mad, der kan indeholde spor af æg.
Sådan gør du
Det skal altid stå i varedeklarationen, om der er æg i maden. Ordet "æg" skal være fremhævet med en anden skrift. Der bruges navne som
Æg
Helæg
Æggehvide
Æggeblomme
Tøræg
Pasteuriserede æg
Hvis der anvendt et tilsætningsstof, står der
Æggelecitin E322
Lecitin E322 (æg)
Lysozym E1105
Latinske navne for æg anvendes sjældent (albumin, ovalbumin, ovomucoid), og der skal stå "æg" i varedeklarationen.
Kager
Brød (både i brødet eller brugt til at pensle med)
Kiks
Desserter
Is
Æg anvendes også i
Pålæg (for eksempel leverpostej)
Pålægssalater
Farsretter (for eksempel frikadeller)
Rasp lavet på brød med æg
Pasta
Supper
Mayonnaise
Remoulade
Flødeboller
Tandpasta (Zendium)
"Spor af æg" betyder, at maden måske har været i kontakt med æg under fremstillingen
Indholdet kan ændre sig.
Hvis du er på café eller hos bageren, skal personalet kunne oplyse dig om, hvad maden er fremstillet af.
Adresse: Børn og Unge Klinik Regionshospitalet Gødstrup Hospitalsparken 15 Fløj A, plan 0 7400 Herning
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.godstrup.dk/915493
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.