Her kan du læse mere om, hvordan du behandler og plejer dine brandsår, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

 

Dit brandsår er behandlet med Mepilex Transfer

Mepilex Transfer er en tyndt og meget formbar skumbandage, som effektivt transporterer sårvæske væk fra såret. Den former sig efter kroppen selv på områder, der ellers er svære at bandagere.

Mepilex Transfers kontaktlag består af safetac. Safetac er en silikonemembran, som minimerer smerte og minimere skade på såret og huden ved bandageskift. Safetac gør at forbindingen ikke klæber til den fugtige sårbund, men kun til den tørre, omkringliggende hud og den forsegler sårkanterne og reducerer risikoen for lækage og maceration (ødelæggelse af huden).

Sådan anvendes Mepilex Transfer

Den Mepilex Transfer, som er påsat inderst mod dit sår, kan sidde urørt i 10-14 dage, hvis ikke den løsner sig, eller der er gennemsivning.

Rens såret med rindende vand. Tør den omkringliggende hud grundigt med et rent klæde. Vælg en passende bandagestørrelse, som skal være så stor, at den kan klæbe på den raske hud.

Bandagen kan klippes til med en ren saks, så den passer til forskellige sårstørrelser og områder.

Fjern første del af beskyttelsesfilmen. Påsæt den klæbende side mod såret. Fjern resten af beskyttelsesfilmen og glat bandagen på huden. Stræk ikke bandagen ved påsætningen.

Påsæt en sugende bandage af passende størrelse oven på Mepilex Transfer og fiksér med fx støttebind eller anden elastisk bandage.

 

Smerter

Du kan i efterforløbet have brug for smertestillende i form af håndkøbsmedicin - paracetamol og evt. ibumetin. Har du brug for stærkere smertestillende, skal du kontakte egen læge eller sygehus for en recept.

 


Vær opmærksom på


Når du kommer hjem

Undlad at gå i svømmehallen eller at tage karbad, indtil alle sår er helet


Videre forløb

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.