Hop til hovedindhold

Anbefalinger til dig som har fået konstateret graviditetssukkersyge.

Formål med diætbehandling

Den primære behandling af graviditetsdiabetes er en tilpasning af dine mad- og drikkevaner, og at du regelmæssigt er fysisk aktiv.

Formålet er at stabilisere dit blodsukker på et normalt niveau og få din krop til at udnytte din egen produktion af insulin.

Behandlingsmål for blodsukkeret:

  • ≤ 5,5 mmol/L før måltidet
  •  ≤ 7,0 mmol/L 1,5 time efter måltidet

Vær opmærksom på

Kulhydrater

Fødevarer med kulhydrater, fx sodavand, saftevand, frugt, brød, ris, pasta mm.

Det er vigtigt, at du har fokus på kulhydraterne i mad og drikke, da det er kulhydraterne, der påvirker blodsukkeret. Mængden af kulhydrat har betydning for, hvor meget dit blodsukker stiger, mens typen af kulhydrat har betydning for, hvor hurtig dit blodsukker stiger.

Kulhydrater findes især i:

  • Ris, pasta, kartofler, brød, havregryn
  • Frugt og grøntsager
  • Sodavand, juice og mælk
  • Søde sager, snacks og fastfood

Sådan gør du


Mere information


Kontakt

Kontakt

Denne patientinformation er udarbejdet af Kliniske diætister, Afdeling for Ernæring på Regionshospitalet Gødstrup.

Ernæringsklinikken: 7843 4500 (mandag-fredag kl. 8:15-11:45)

Graviditet, Fødsel og Barsel: 7843 4770 (mandag-fredag kl. 8:00-11:00)

 

Læs mere om graviditetssukkersyge (www.regionshospitalet-goedstrup.dk)