Hop til hovedindhold

Boghvede er en plante, som dyrkes primært i Asien. Boghvedens anvendelse som fødevare er udbredt i asiatiske lande, hvor boghvedemel anvendes som hovedbestanddel i eksempelvis nudler og brød. Boghvede findes også i mange traditionelle europæiske retter. 

Boghvedeplanten er ikke beslægtet med hvede og indeholder ikke gluten. Boghvede anvendes derfor i hvede- og glutenfri produkter og er også ofte anvendt i helsekostprodukter.

Se hvad du skal være særlig opmærksom på og få gode råd til, hvordan du undgår boghvede i kosten.


Vær opmærksom på

Undgå alle former for mad med boghvede eller mad der indeholder spor af boghvede, hvis du er under udredning for allergi overfor boghvede eller har fået konstateret allergi overfor boghvede


Sådan gør du


Kontakt

Kontakt Børn og Unge Klinik

Telefon: 7843 3600
Mandag-fredag kl. 8-11

Send sikker mail til Børn og Unge
(åbner borger.dk, hvor du skal logge ind med MitID)

Adresse:
Børn og Unge Klinik
Regionshospitalet Gødstrup
Hospitalsparken 15
Fløj A, plan 0
7400 Herning