I de kommende uger går de fleste af jer på sommerferie.

Vi ønsker jer alle en rigtig god ferie. Den har I om nogen fortjent i dønningerne af både COVID, flytning og mange startvanskeligheder med at komme helt på plads i vores nye rammer i Gødstrup.

I skal vide, at vi af hjertet er stort taknemmelige for den ekstraordinære indsats, I har ydet, fortsat yder og påskønner jeres evne til at ville finde løsninger på trods af vilkår, der umiddelbart kan være svære at gøre noget ved. Vi kommer, i lighed med andre hospitaler landet over, ikke til at kunne rekruttere de nye kollegaer, der er brug for. Hverken i morgen eller de kommende år.

Derfor må vi sammen finde nye løsninger, tænke nyt og se nye veje, når vi ikke kan gøre, som vi plejer.

Vi oplever, at der overalt i vores nye hus bliver investeret i at finde fodfæste i nye arbejdsgange og rutiner, som skal være med til at sikre, at vi finder en balance i den fremtidige drift af vores nye hospital.

Vi ved også, at ting tager tid, og at 148.000 m2 nyt hospital med tilhørende It, logistik og praktikker fortsat vil være en stor mundfuld på den anden siden af ferien. Vi kommer igen til at trække på jeres tålmodighed.

Til gengæld kan vi love jer, at vi lytter til jeres behov og til de frustrationer, der af og til kommer frem til overfladen. Vi skal holde fast i den gode og konstruktive dialog. Det afgørende for os er at få løst de problemer, I bringer til torvs i den rækkefølge, som er mulig.

I august fortager vi en APV (arbejdspladsvurdering), hvor hver enkelt af jer gives mulighed for at registrere og melde ind på de forhold, der påvirker arbejdsmiljøet. APV bliver et supplerende pejlemærke for, hvordan vi fortsat kommer til at prioritere midlerne, så vi kan få et hospital, der både er til patienterne og jeres trivsel.

Vi ved, at I allerede strækker jer langt for at få hverdagen til at hænge sammen, så vores patienter altid kan føle sig trygge og vide, at de får en god og sikker behandling og pleje. Den imødekommenhed og fleksibilitet I udviser kan tydeligt aflæses i en opgørelse fra Region Midtjylland over udbetalt bonus for ekstra arbejde i perioden fra december 2021 til april 2022. 

Hen over sommeren er der aftalt nogle rammer for, hvordan vi får hverdagen til at hænge sammen. I den sammenhæng er det værd at bemærke, at medarbejdere på Region Midtjyllands hospitaler i perioden 4. juli – 7. august igen kan se frem til en meraktivitetsbonus på 200 kroner ekstra i timen for præsteret overarbejde eller FEA (Frivilligt Ekstra Arbejde) leveret ud over fuldtid (37 timer). Læs mere på koncernfælles intranet.

Men når vagtplanen står på ferie, er der kun et råd, som gælder: Nyd sommeren. Træk stikket. Sæt telefonen på autosvar og glem alt om hospitalet og en til tider bøvlet hverdag på jobbet.

Vi ønsker jer alle en rigtig god sommer og på glædeligt gensyn til august!

Bedste hilsner fra
Sygeplejefaglig direktør Ida Götke
Lægefaglig direktør Jens Friis Bak
Hospitalsdirektør Poul Michaelsen