19.05.22

Fra tirsdag eftermiddag og indtil klokken 01:26 i nat har RIS Vue (røntgen informationssystemet) været nede på Regionshospitalet Gødstrup og på Regionshospitalet Viborg. Det vil sige, at klinikerne i den periode har manglet overblik over patientaftaler og ikke har kunnet se, hvem der har tider hvornår. Systemet brød ned i forbindelse med genstart efter en systemopdatering. Systemet er genetableret, men stadig ustabilt, og der kan fortsat opleves fejl. IT og Philips arbejder på at få systemet til at fungere normalt igen.

Under nedbruddet måtte personalet håndtere de mange kontakter (300-400 patienter pr. dag) under meget vanskelige vilkår og efter nødprocedurer. Personalet har gjort alt, hvad de kunne, men nedbruddet medførte desværre store forsinkelser, ligesom 50-100 ambulante patienter er blevet aflyst/sendt hjem, og deres tid er blevet rykket. Alle akutte patienter blev undersøgt og prioriteret under nedbuddet.

Det er en virkelig ærgerlig og ubekvem situationer for både patienter og medarbejdere.

Oprydning: Stort antal rekvisitioner skal håndteres

Under nedbruddet har der, som nævnt, været anvendt nødprocedurer, hvor røntgenlægerne har skrevet beskrivelserne direkte ind i EPJ. Beskrivelsen vil her fremgå i "Læs Journal" under specialet "Radiologisk Diagnostik".

Rekvisitioner er oprettet og sendt som normalt fra EPJ, men har ikke kunne modtages i RIS og dermed ikke set og håndteret under nedbruddet. Derfor ligger der nu en meget stor opgave hos Røntgen og Skanning med at få håndteret rekvisitionerne – det vil sige, afklare om patienterne ER undersøgt eller venter på undersøgelse og få lagt alle beskrivelser, skrevet i EPJ, tilsvarende ind i RIS.

Pga. det store oprydningsarbejde skal Røntgen og Skanning kontaktes telefonisk ved behov for undersøgelser, der skal tages i dag torsdag 19. maj:

  • Ved MR/CT/UL - ring til vagthavende læge: 7843 0710
  • Ved RTG - ring til vagthavende plejepersonale: 7843 0760

Når alle rekvisitioner, sendt under nedbruddet, er håndteret og beskrivelser skrevet i EPJ er oprettet i RIS, så vil alle svar igen kunne ses som normalt.

Kontakt

For yderligere information er du velkommen til at kontakte cheflæge Solveig Klok Matthesen, tlf 2977 9273 og leder af Sundheds-IT Ole Zielke, tlf. 2137 5002 og hospitalsdirektør Poul Michaelsen, tlf. 2137 5007.