Øre-, Næse- og Halskirurgi har stillinger til uddannelsessøgende læger på alle niveauer, det vil sige introduktionsreservelægestilling, reservelægestilling i tidlig fase og reservelægestilling i sen fase (1. reservelæge) af speciallæge blokken.
Afdelingen har et godt uddannelsesmiljø med gode muligheder for at få en bred praktisk og teoretisk uddannelse i oto-rhino-laryngologien.
Der har været inspektorbesøg på afdelingen i efteråret 2019 - se inspektorrapporten her (pdf). Sundhedsstyrelsens kommentar til besøget - se Sundhedsstyrelsens kommentaren her (pdf).
Ud over at kunne tilbyde gode muligheder for at opnå de i målbeskrivelsen anførte kompetencer, råder afdelingen over en række særlige muligheder for videre dygtiggørelse indenfor specialet. Herunder kan blandt andet nævnes apparatur til virtuel tindingebensøvelser (TempoSurg og VES), indlæring af endoskopiske teknikker og afholdelse af forskellige kurser.
Afdelingen råder også over nyeste ComputerAidedSurgery-FESS udstyr, udstyr til sialoendoskopi, ultralydscanning og moderne operationsmikroskoper.
Den generelle introduktionsbeskrivelse af afdelingen kan downloades her (pdf).
Specialets målbeskrivelse til anvendelse af kompetanceevaluering kan downloades her:
Der findes forskellige kombinationsmuligheder vedrørende hoveduddannelsernes sammensætning af delelementer. Øre-, Næse- og Halskirurgi indgår i uddannelsesforløbene i Uddannelsesregion Nord, som omfatter den politiske Region Midtjylland og Region Nordjylland.
Det vil sige, at hospitalsansættelsen foregår på to af de tre øre-næse-hals afdelinger i Aalborg, Aarhus og Holstebro, mens den audiologiske ansættelser kan foregå enten i Aalborg, Aarhus og Viborg. Desuden er der en række øre-næse-hals praksis i Uddannelsesregion Nord, som modtager læger i hoveduddannelse.
Her ses de mulige uddannelsesforløb med hver deres uddannelsprogram, som omfatter Øre-, Næse- og Halskirurgi, Regionshospitalet Gødstrup (RHG) (MB 2015):
Her ses de mulige uddannelsesforløb med hver deres uddannelsprogram, som omfatter Øre-, Næse- og Halskirurgi, Regionshospitalet Gødstrup (RHG) (MB 2022):
Mere information
Uddannelseslæge.dk hjemmeside med login til administration af det individuelle uddannelsesforløb. Bruges bl.a til at registrere/dokumentere opnåede kompetencer i henhold til målbeskrivelsen og til at planlægge og gemme referater fra vejledersamtaler (individuelle uddannelsesplaner).
Videreuddannelsen Nord: hjemmeside med informationer om speciallægeuddannelsen. Administreres af Uddannelsesregion Nord.
- Karrierevalg information på Videreuddannelsen Nord's hjemmeside
Kompetenceevaluerings skemaer
I forbindelse med uddannelsen dokumenteres opnåede kompetencer i logbogen for målbeskrivelsen i online portalen uddannelseslæge.dk. Her liste over kompetenceevaluerings skemaer, der kan anvendes ved superviseret gennemgang af bestemte kompetencer:
- OSATS (Reznick-skala til bedømmelses af operativ teknik)
- OSAUS (Vurdering af færdigheder i forbindelse med ultralydsskanning)
- mini-CEX (Mini-Clinical Evaluation Exercise - evaluering af patientkontakten)
- struktureret observation af stuegang (Vurdering af færdigheder i forbindelse med stuegang)