Klinik for Medicinsk Udredning
Vi udreder for alvorlig sygdom, som kunne være kræft. Læs om dit forløb og find praktiske informationer.
Om klinikken
Sygdomme vi behandler
Vi udreder for alvorlig sygdom, som kunne være kræft, hvis du ikke kan henvises til en organspecifik kræftpakke. Når du har været igennem udredningsforløb, henvises du enten til et videre forløb på et hospital eller tilbage til din praktiserende læge, alt efter hvad undersøgelserne har vist.
Faggrupper du møder
I klinikken vil du møde:
- Læger
- Sygeplejersker
- Sekretærer
- Serviceassitenter
Da vi også er uddannelsessted, vil du desuden også møde medicinstuderende og sygeplejestuderende. De har opgaver alt efter, hvor de er i deres uddannelse.
Før du kommer
Bliv henvist
Før du kan blive henvist, skal der foreligge CT-scanning af bryst, mave og bækken samt en række blodprøver. Disse undersøgelser iværksættes af henvisende læge eller afdeling, der giver dig svar på undersøgelsen, inden du bliver henvist til klinikken.
Du kan blive henvist af:
- Praktiserende læge
- Anden sygehusafdeling
- Speciallæge
Læs dit indkaldelsesbrev
Når du er blevet henvist, indkalder vi dig til journaloptagelse og evt. undersøgelse.
Vi indkalder som udgangspunkt pr. telefon og gerne fra dag til dag. Kan vi ikke træffe dig, vil vi indkalde via indkaldelsesbrev i Digital Post eller som almindeligt brev, hvis du er fritaget for Digital Post.
I brevet finder du information om:
- Hvor og hvornår du skal møde op
- Hvad der skal ske til undersøgelsen
- Hvad du skal gøre, hvis du bliver forhindret i at møde op til din aftalte tid
- Hvad du evt. skal gøre hjemmefra.
Forbered dig
Det er vigtigt, at du forbereder dig og læser den information, du får i dit indkaldelsesbrev. Husk at læse alle bilag og vejledninger.
Husk at medbringe din medicin i den originale emballage til forundersøgelsen, eller en opdateret medicinliste.
Inden du kommer, kan du
- evt. skrive spørgsmål ned, så du husker at spørge om det, der er vigtigt for dig.
Du skal som oftest have taget blodprøver inden du kommer i afdelingen, det vil fremgå af dit indkaldelsesbrev. Vi har lagt blodprøverne elektronisk, men du skal selv booke tid.
Du må gerne tage en pårørende med.
Dit besøg
Når du ankommer
Skan dit sundhedskort
Når du kommer til hospitalet, skanner du dit sundhedskort på ankomststanderen, som er placeret umiddelbart inden for hovedindgangen. Følg instruktionerne på ankomststanderen.
Når du kommer til venteområdet ved klinikken, skanner du dit kort igen. Så ved vi, at du er kommet. Scanneren er placeret i Venteområde D022, hvor derstår "Meld din ankomst". Vi kommer og henter dig, når det er din tur.
Ventetid
Du kan opleve ventetid. Vi prøver så vidt muligt at overholde din aftalte tid, men der kan opstå situationer, som kan give ventetid. Vi informerer, så godt vi kan, hvis der opstår forsinkelser.
Vi laver mange forskellige undersøgelser og behandlinger af forskellig varighed. Derfor kan man ikke forvente at blive kaldt ind i den rækkefølge, man ankommer i.
Dit forløb
Mens vi udreder din sygdom, vil der ofte være behov for ugentlig kontakt. Du følges derfor som dagpatient. Når du er dagpatient, vil du få tilknyttet en sygeplejerske, som er med til at tilrettelægge dit forløb.
Læs mere om at være dagpatient.
Når du er tilknyttet klinikken som patient, er du velkommen til at henvende dig til os ved problemer ifm. den sygdom, du går her for. Ved andre sygdomme bedes ud kontakte din praktiserende læge.
På sundhed.dk kan du læse din digitale journal. Her finder du information om dit forløb hos os, og de aftaler vi har lavet.
Til pårørende
Vi anbefaler altid, at du tager en pårørende med ved besøg i klinikken, da der er en del information og svar på undersøgelse ifm. samtalerne.
Du kan som pårørende hjælpe med, at:
- høre, hvad der bliver sagt under samtalen
- stille spørgsmål
- eventuelt hjælpe med at forberede spørgsmål hjemmefra